Natur

Börringe har en fantastisk natur och liknar inte många andra platser i Skåne. Här är inte platt och inte enbart åkrar. Istället böljar landskapet fram med skogar, betesmarker, åkrar och sjöar som slingrar sig in i varandra. Det sydvästskånska backlandskapet kallas det och är bländande vackert och ger möjlighet till fina naturupplevelser.

Kommunikationer

Börringe ligger nära mycket roligheter. Lund, Malmö, Ystad och Trelleborg ligger inom 30 minuter med bil. Köpenhamn nås på 40 min. Med tåg från Svedala kan det gå ännu snabbare. Mellan Börringe och tågstationen i Svedala är cykelväg planerad i den kommunala översiktsplanen. Så även en tågstation i Börringe. Malmö Airport ligger inte mer än ett stenkast bort så det är enkelt att ta emot långväga gäster.

Matdestination Västerlen

Lokalproducerad mat och dryck av hög kvalitet finns här gott om i bygden.

Soldattorpets Mejeri

Vissmarlövs Café

Eksholmens gård

Anita på Börringekloster

Grönby Chark

Hällåkra Vingård

Hönsinge Bryggeri

Svedala

Börringe ligger i den väldigt bra skolkommunen Svedala och här bor riktigt roliga och engagerade människor med intresse av allehanda slag. Detta har lett till ett mycket rikt föreningsliv i kommunen med ett otal idrotts- och fritidsföreningar med något för alla. Det finns så många olika föreningar att det till och med bildats Föreningarnas förening för att hålla ordning på alla föreningar.

 

Välkommen till det goda livet på landet!